10 maart 2020
Mademoiselle de Joncquières - film
Gebaseerd op een verhaal uit het boek “Jacques de Fatalist en zijn Meester” van de 18e eeuwse Franse schrijver en verlichtingsfilosoof Denis Diderot.


In het Frankrijk van de 18e eeuw leidt Madame de La Pommeraye een teruggetrokken leven. De beruchte rokkenjager Markies des Arcis heeft zijn zinnen gezet op deze aantrekkelijke weduwe en alhoewel ze hem lang kan weerstaan, geeft ze uiteindelijk toe aan haar geheime verlangen. Na een aantal jaar van volmaakt geluk is de Markies de romance beu. Gek van verdriet zint Madame de Pommeraye op revanche en ze schakelt daarbij de hulp in van Mademoiselle de Joncquières, een mysterieuze jonge vrouw van zeldzame schoonheid. Madame de La Pommeraye verliest echter de controle over haar heimelijke plannen en de uitkomst is onvoorzien.

NRC  ★★★★ “De Franse filmmaker Emmanuel Mouret maakt er een sterke kostuumfilm van waarin vooral de somptueuze decors en de sprankelende dialogen – vol ironie en bon mots – de aandacht trekken.” “Cécile de France maakt indruk als versmade vrouw die uiterlijk onbewogen blijft”.

Regie: Emmanuel Mouret
Met: Cécile de France, Edouard Baer, Alice Isaaz
Land: Frankrijk
Jaar: 2018
Duur: 109 min.
Taal: Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

17.45 uur

filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78

Prijzen: Regulier €9,50 | Vriend €7,50 | CJP/onder 25 €8,50

Nu bestellen
« Naar het programmaoverzicht