13 maart 2020
Kunstcafé
thema Boekenweek

Iedere maand is er een Kunstcafé over kunst en cultuur in Deventer. Deze vrijdag de dertiende staat geheel in het teken van de Boekenweek met het volgende programma:

Deventer dichter Erik R. Noorman wordt geïnterviewd door Mathilde Saaltink over zijn jongste werk Wind&Steen. Concentratie, verdichting, verborgen diepten en dromen kenmerken zijn werk.

Enkele schrijvers van het Schrijverscafé, dat eens per maand plaatsvindt, lezen eigen verhalen voor die zij rondom het thema van de Boekenweek geschreven hebben.

Liedjes uit vervlogen dagen – een ode aan Willem Wilmink. Studenten van ArtEZ laten een voorproefje horen van het splinternieuwe programma Liedjes uit vervlogen dagen. Willem Wilmink, volgens velen met zijn leeftijdsloze poëzie een van de beste dichters van Nederland, staat dit keer centraal in de reizende theaterproductie van de afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium Zwolle. De productie staat onder leiding van docent en jazzvocalist Ronald Douglas en wordt geregisseerd door Louis van Beek. Het belooft een optreden vol herkenning te worden, met een aantal verrassende en vergeten pareltjes van de hand van de meester.

10.00 - 12.15 uur, om 9.45 uur inloop

Kunstcircuit Deventer, Keizerstraat 70

Toegang gratis

« Naar het programmaoverzicht